Вълшебен и прост метод да се сбогувате с косопада

Британски учени са открили растение, което бори бича за всяка жена

Вълшебен и прост метод да се сбогувате с косопада

Британски учени са провели проучване и са открили лекарство, което е ефективно в борбата срещу косопада. Той е един от най-големите бичове за всяка една жена и убиец на красотата й.


Британски учени обаче са открили много лесен начин за справяне с този кошмар за всяка дама. Една проста съставка може да ви избави от загубата на коса и да ви осигури мечтаната прическа съвсем скоро.

Първо е редно да ви разкрием няколко неща. Нормалната загуба на коса варира между 50 и 100 косъма дневно. Станат ли повече от това, вече говорим за „алопеция“ или поразговорному – за „косопад“.

Нито една жена не е застрахована от косопад, но някои са значително по-застрашени. Предполага се, че над 50% от жените страдат от алопеция в даден момент от живота си, като най-рисков е периодът на менопауза, когато до 2/3 от дамите изпитват осезаемо изтъняване и/или оредяване на косата.


Причините за косопада могат да се простират от наследствени, през медицински, до механични, т.е. дължащи се на прическата.

Женският косопад често има по-силно влияние върху качеството на живота на жената, отколкото оплешивяването влияе на средностатистическия мъж и това се дължи изцяло на социалните норми.

Британските учени обаче са открили лекарство, което е ефективно в борбата срещу косопада. 

Става въпрос за 5% екстракт от червена детелина, който трябва от време на време да се нанася върху скалпа.


За да докажат ползите от това лекарство, експертите провеждат експеримент, в който участие взимат 30 мъже с алопеция. Те редовно използват екстракт от червена детелина. В резултат на това след 4 месеца са имали с 29% намаление на косопада и 13% повече растеж на косата. 

Същото изследване е проведено и със 109 жени в постменопауза. Те прилагат екстракт от червена детелина в продължение на 90 дни. В резултат на това външният вид и структурата на косата им се подобрява значително за това време.

Източник: jenata.blitz.bg