Вадете палтата, иде студ!

Вадете палтата, иде студ!

Съвсем скоро ще усетим наближаващата зима. Преобладаващите минимални температури в следващите дни ще са между 2 и 7, максималните - между 8 и 13 градуса. В нощта срещу понеделник облачността ще е разкъсана, над повечето райони - до предимно ясно време, но в равнините и низините видимостта отново ще се влоши. Ще е почти тихо. 

Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца. Утре до обяд над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, а мъглите в низините постепенно ще се разсеят. След обяд, от запад, облачността ще започне да се увеличава, а вечерта на места в северозападните райони ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб южен вятър, който вечерта ще се ориентира от северозапад.

Остава топло за сезона, с максимални температури предимно между 17 и 22 градуса. Над Черноморието в сутрешните часове ще има значителна ниска облачност, в отделни райони - с мъгла. Около и след обяд ще преобладава слънчево време, но вечерта облачността отново ще се увеличи. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 16-20 градуса. Температурата на морската вода е 14-15 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Във вторник, с усилване на вятъра от северозапад, в Източна България от север-североизток ще проникне студен въздух и през следващите дни температурите ще се понижат значително. Времето ще бъде предимно облачно, ще има и валежи, на повече места - в Северна и Източна България.

В сряда вятърът ще отслабне и ще се ориентира от изток-югоизток. Ще е почти без валежи, през по-голямата част от деня облачността ще е значителна, по-късно ще се разкъсва. Преобладаващите минимални температури ще са между 2 и 7, максималните - между 8 и 13 градуса.