ТОП хитът в диетите - Медената диета по която всички полудяха, защото е супер лесна! Сваляте 1,5 кг на седмица без да гладувате!

Най-важното е, че така апетитът ни за сладки неща ще изчезне от само себе си.

ТОП хитът в диетите - Медената диета по която всички полудяха, защото е супер лесна! Сваляте 1,5 кг на седмица без да гладувате!

Основният смисъл на диетата с мед е да се пие преди лягане чаша топла вода, с която има една супена лъжица мед.

През деня диетологът доктор Майк Макин също предлага да се замени обикновената захар с мед (например в чая). Така в организма се стартират специални метаболитни процеси, които ни помагат да изгаряме мазнините сами.

„Дори и здравословните храни с ниска захар, така или иначе, често са пренаситени с тях.

Това означава, че нивото на захарта в кръвта ни през целия ден ще е на максимум.

Опитвайки се да се освободи от пренатоварването с глюкоза, тялото освобождава хормона инсулин в кръвообращението, който филтрира кръвната захар и я дестилира в мазнини “, казва диетологът Майк Макинес.

Изследвайки този проблем, той се натъкнал на интересен механизъм: всяка мозъчна клетка е заобиколена от специални гликатни клетки, които контролират кръвната захар и изпращат необходимото за работа количество глюкоза до мозъка.

След провеждането на много изследвания диетологът установи, че ако ядем твърде много шоколад или сладки изделия, работата на тези клетки спира и тялото започва да се проваля – постоянно „питайте“ за сладкиши. Д-р Макинс нарече това явление „гладен мозък“.

„В отчаянието си той ще изпрати коктейл от химически съобщения, за да се опита да вземе захар от всеки друг възможен източник“, казва диетологът. Ето защо понякога е невъзможно да спрете да ядете сладки изделия и шоколад.

Д-р Майк Макинес вярва, че медът може да прекъсне този порочен цикъл.

„Медът действа като вид естествено преработвателно предприятие като частично усвоява захарта в човешкото тяло и променя състава й. Това се отразява на метаболитния процес в нашето тяло“, казва лекарят.

Проучванията показват, че медът се държи много по-различно в храносмилателната система, отколкото бялата захар. Затова лекарят предлага напълно да замените захарта с мед и да ядете поне по два пъти на ден плодове, неограничен брой зеленчуци и преди лягане не забравяйте за чашата топла вода с лъжичка мед.

„Това ще ви спаси от захарната зависимост. Освен това ще губите по около 1,5 кг наднормено тегло на седмица при умерена консумация“, казва диетологът.

Източник: www.zajenata.bg