Петър Дънов : Горещата вода е най-мощното лекарство

Ето някои от неговите препоръки

Петър Дънов : Горещата вода е най-мощното лекарство

Дните 5, 6 и 7 януари в българския календар са свързани с почитание на водата и имат нежното име Водици. Поверието гласи, че по това време на годината водата чува изречените на глас мисли и желания, и дори помага за сбъдването им. Разбира се, строгите учени критикуват, отричат и отхвърлят подобни вярвания за безцветната течност, в която според тях е възникнал животът.

Създателят на Бялото братство Петър Дънов има специално отношение към водата. Ето някои от неговите препоръки за възприемане, отношение и използване на водата:

Казвам: Най-мощното лекарство в света това е горещата вода.

Горещата вода помага за разтваряне на утайките, които се образуват при храненето. От друга страна, горещата вода предизвиква изпотяване, при което, чрез потта се отделят токсините от организма.

Няма по-хубаво лекарство в света от топлата вода, но трябва да знаеш как да я възваряваш, как да я топлиш.

Трябва да знаете как да стоплите водата. Трябва да не я нагорещявате повече, отколкото трябва. Една вода ще стоплите толкова, че да започне да се изпарява. Щом започне да се изпарява, нейната сила изчезва. Ще пазите да не става изпарение. Като започне да се образува туй налягане на парите, ще извадите водата.

Ако знаете как да пиете вряла вода, тя ще внесе у вас такива елементи, че 90 % от съвременните кризи, които разяждат обществото, ще изчезнат.

Хората ... ако ги е нападнала треска, взимат хинин, да я прекратят. Така те я пресичат, но не я лекуват. Вместо да употребявате хинин,

пийте три деня гореща вода, без да се храните, и треската ще ви напусне. Така се лекува и хремата.

Горещата вода, приета на глътки, чисти нервната система от наслоеният, които подпушват мислите и чувствата на човека. Тя го освобождават от напрежението, което нервната система произвежда върху него.

Вие трябва да знаете, че водата крие в себе си разумна сила ... Тя лекува всички недъзи в света. Направете опит, да видите, какво влияние указва водата върху организма на някой раздразнен, неразположен човек - По какъв начин? - Чрез пиене на гореща вода или чрез миене тялото с нея. 

Щом се разгневите, изпийте една чаша гореща вода на глътки. Казвам: Ако си пил топла вода без вяра, не хваща нищо. Топлата вода с вярата хваща Вярата и топлата вода поправят всичко.

Който иска да запази здравето си, да продължи живота си, той трябва да запази подвижността на тялото си. За тази цел човек трябва да не преяжда и да пие гореща вода, която помага за разтваряне на утайките, които се образуват при храненето.

Много от болестите се изразяват чрез горене. Лекарите, като знаят това нещо, при лекуването на болестите, прилагат известни методи за намаляване на това горене. При треската горенето се забелязва на повърхността на тялото, при което температурата на болния се повишава с няколко градуса. Значи, в организма става едно повишено горене. Когато някои клетки в общия организъм се изопачат, те произвеждат повече топлина, отколкото трябва, а тази топлина руши организма. И това нервно състояние, в което някога изпадате, се дължи именно на тази излишна топлина. Който се занимава с лекуването на хората, препоръчва водата, като добро средство за лекуване, понеже тя е голяма любителка на топлината - отнема излишната топлина и възстановява равновесието в организма.

Пийте вода, за да се отнеме температурата ви. И онова студено поточе, като си турите ръката в него, ако ви боли, ще вземе всичката ви топлина. То е лек.

И аз препоръчвам инжекциите, но с гореща вода. Направи три инжекции с вряла вода: сутрин една чаша вряла вода, на обяд една чаша и вечер една чаша.

Тия инжекции влизат в стомаха, от там в дробовете и най-после в главата. В пет минути ще дадат резултат.

Източник: lupa.bg