Пациентка благодари на спасителите си от отделението по реанимация в МБАЛ-Добрич

Тук няма да изпадам в подробности, защото не искам на никого да вредя

Пациентка благодари на спасителите си от отделението по реанимация в МБАЛ-Добрич

В Отделение по анестезия и интензивно лечение на болницата в Добрич спасиха живота на жена от Добрич, постъпила с тежък анафилактичен шок. Марияна Василева потърси Про Нюз Добрич, за да изрази своята благодарност на своите спасители – за професионализма и грижите.

В четвъртък жената се събудила с лек оток на долната устна и веднага отишла пред кабинета на лекарката, която пет дни по-рано й предписа лекарства.

„Тук няма да изпадам в подробности, защото не искам на никого да вредя. Така отивам до аптеката и купувам „Урбазон“ след лекарска намеса от специалист „Уши, нос, гърло“ се преценява да ми се поставят 4 ампули“, разказва Марияна.

След час състоянието й се влошило. Приели я в Спешно отделение, въпреки натоварения ден и пълна зала с хора. Повиканият за консултация лекар за нейно учудване пристигнал много скоро.

„Погледна ме, обясни че съм с алергичен шок и вариантите са два – или оставам в болницата, или си тръгвам, но положението е сериозно. Взех решението си без да се замисля. Нареди на сестрата да вземе кръв, да постави инжекция и по най-бързия начин да ме качат в Отделението по анестезия и интензивно лечение. Настаниха ме в самостоятелна стая и започнаха лечението по указания на  д-р Хамуди Сиди Ламада – изключителен професионалист и преди всичко ЧОВЕК. Обясняваше тихо, спокойно, без излишно напрежение. В един момент след изтичането на банката, която поставиха, състоянието ми се влоши и той ме откара в залата, където са останалите пациенти, за да ми включат втора банка медикаменти. Приготви апарата за интубиране. Действията му бяха изключително бързи, а в очите му четях огромно притеснение. Само повтаряше „няма да допусна да се стига до грешка, ще направя всичко възможно“. Така и направи. Остана до края на смяната си. Сестрите също бяха добри и отзивчиви. Вечерта имаше друг екип, който ми направи силно впечатление. Тези хора не мигнаха цяла нощ. Само пациент да помръдне и те се озоваваха до него. Такова отношение не бях виждала“, споделя благодарната пациентка.

На следващия ден лекарите продължили да са силно заинтересовани за нея и състоянието й. На сутринта една от сестрите, които я приели в отделението предния ден, сестра Димитрова още с влизането си, отишла при нея и й казала „Цяла нощ те мислих как си“.

„Исках да стана и да я прегърна. Това не се среща толкова често непознат да мисли за теб. Тази жена ме посети няколко пъти в стаята. Постоянно пита имам ли нужда, добре ли съм. Дойде и началникът на отделението др Митко Груев, изключителен лекар и човек. И той се интересува от състоянието ми. Каза, че д-р Ламада се е обадил, за да пита за мен, което ме просълзи“, продължава разказа си майката на две деца.

„Изключителни хора работят в това отделение. Искам да изкажа благодарности на доктор Ламада, че ме спаси и не ме остави за миг, на сестра Димитрова, на началника на отделението д-р Груев и всички работещи в това тежко отделение. Вие сте пример и достойни хора за уважение. Вие не сте медицински работници, Вие сте ангели, които давате надежда и се борите до край, въпреки трудната обстановка. Видях умората на всеки един от вас, но вие не я показвате, а работите с любов професията си. Бъдете здрави и благословени!“

Източник: pronewsdobrich.bg