Корнелия Нинова подаде оставка / ВИДЕО

Корнелия Нинова подаде оставка / ВИДЕО

"Подавам оставка като председател на БСП. Абсолютна изненада е, че говорителят на служебния кабинет Антон Кутев ми иска оставката. И то поискана в качеството му на говорител, а не като част от пленума на БСП. Това обяви на извънреден брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Резултатът на БСП от изборите е катастрофален. Вината е само моя, за това, че мълчах, за да може партията да има единство." 

От вчера една група в БСП ми иска оставката. Тя не ме впечатлява, защото това са хора, които 5 години го правят. Други хора - членове, симпатизанти, казват да не се приема оставката. На тях благодаря. Изненада е също, че ИК на Радев също ми поискаха оставката. Те, които трябва да се занимават с предстоящия балотаж."

БСП е партия на ред и правила. Според устава подадената днес оставка трябва да бъде констатиран от Конгрес, До провеждането на този конгрес аз съм председател. Дотогава ще проведем сериозни разговори за съставяне на правителство и за извеждане на България от кризата."

Резултатите от парламентарните избори показват, че според данните на ЦИК, от 99.51% обработени протоколи, БСП се нарежда на четвърто място с 10.26% от гласовете.

Източник: www.bgnow.eu