Кисело мляко с ленени семена сутрин-две добри причини да го правите

До 25-годишна възраст тялото ни има време да натрупа много ненужно и този „запас“ ще се увеличава само всеки ден. Тежестта от токсините и мастния слой кара тялото да остарява по-бързо, засягайки предимно стомашно-чревния тракт, сърдечно-съдовата система и кожата.

Кисело мляко с ленени семена сутрин-две добри причини да го правите

За да се предотврати това, има много начини за прочистване на тялото. Предлагаме ви едно от най-меките: въвеждането в диетата на напитка, която действа като четка за стомаха. Състои се от два прости компонента - ленени семена и кисело мляко.

Какво почиства напитката

От всички млечни продукти, само истинското кисело мляко може да създава приятелска флора в дебелото и тънкото черво. Ето защо не само киселото мляко, но и айряна носят ползи за тялото.

Ленените семена съдържат омега-3 мастни киселини, които разтварят фекални камъни и лекуват лигавиците. Само че пълнозърнести или грубо смлени семена работят като четка за стомаха. Подувайки се, те го изпълват, създавайки усещане за ситост за дълго време и в същото време почистване на чревната стена.

Пийте за отслабване

Консумацията на кисело мляко с лен стимулира тялото да отслабне, регулира нивата на холестерола в кръвта и нормализира липидния метаболизъм. За ефективно почистване на стомашно-чревния тракт, възстановяване и загуба на тегло е изключително важно да пиете напитка според специална програма, която ще намерите в края на статията. Този метод ще бъде подходящ за тези, които забележат следните здравословни усложнения:

възпалителни процеси в дихателната система; възпалителни процеси на стомашно-чревния тракт (гастрит, язви); колит; заболявания на пикочно-половата система; наднормено тегло;

Курсът на детоксикация на организма

Програмата е предназначена за 21 дни. Ако отдавна не сте организирали "общо почистване" на стомаха, препоръчително е да го повторите след 2 седмици. И за да поддържате ефекта, който трябва да се връщате към курса на всеки шест месеца.

  • Първа седмица: за закуска пийте 100 мл кисело мляко с 3 с.л. ленени зърна (по-добре е да ги смилате в хаванче непосредствено преди ядене).
  • Втора седмица: 100 мл кисело мляко с 6 ч.л. ленени семена за закуска.
  • Трета седмица: 150 мл кисело мляко с 9 ч.л. ленени семена за закуска.

Тренирайте се да изпиете чаша гореща вода 40 минути преди да започнете тялото (както знаете, рано сутринта тялото ни не е готово да усвоява храната и има нужда от помощ). Не забравяйте, че това трябва да е единствената ви закуска! Ако киселото мляко със семена през нощта не е показало такава ефективност, по-добре е да се почерпите с протеинова вечеря от пилешки гърди или яйца.

Дори и да започнете да дъвчете супена лъжица ленени семена преди закуска, това вече ще даде резултати - полезен съвет за поддържане на резултата след почистващ курс.

Източник: www.zajenata.bg