Асеновградчанка стана на 100 години

Честит юбилей!

Асеновградчанка стана на 100 години

Заместник-кметът по хуманитарни дейности в Асеновград Петър Петров с жест към столетницата Елена Рахова. Жената навърши 100-годишния си юбилей на 25 февруари. Подаръците от общината прие нейна близка. С оглед на епидемичната обстановка баба Елена остана у дома си.

Заместник-кметът връчи специално приготвения плакет, букет цветя и парична сума в размер на 500 лева, отпусната по предложение на администрацията и с решение на Общински съвет - Асеновград.От свое име и от името на кмета Христо Грудев, инженер Петров пожела на Елена Рахова да е здрава, близки и приятели да са до нея дълги години и да се радват заедно на още много рождени дни.

Столетницата е родом от Дряново. Когато е била на 28 г., е претърпяла битова злополука и е загубила зрението си. В момента баба Елена живее в Асеновград, като за нея се грижи снаха й. 100-годишната асеновградчанка се интересува активно от политическата обстановка в света. Близките й разказват, че в момента много емоционално преживявала събитията около военните действия между Русия и Украйна.

Източник: www.plovdiv24.bg