10 неща, по които веднага ще хванете реплика от оригинала / СНИМКИ

10 неща, по които веднага ще хванете реплика от оригинала / СНИМКИ

През 2013 г. фалшивите продукти в световен мащаб възлизат на 461 милиарда долара. Nike е най-фалшифицираната марка в световен мащаб, а Rayban, Rolex, Supreme и Louis Vuitton са най-копираните марки в световен мащаб. И докато някои копия изглеждат почти идентични с оригиналните, има малки разлики, за които смятахме, че трябва да знаете, за да не останете излъгани

Ние бихме искал да знаете как да разпознаете фалшив продукт и какви са разликите в някои от най-популярните марки.

1. Тениски на Nike

Първото нещо, което трябва да  разгледате, е логото на Nike . В повечето случаи той няма да има същите пропорции като оригиналния. Неговият ъгъл и наклон може да са различни.
След това трябва да проверите етикета във вашата тениска за правописни грешки. Оригиналната марка никога не би изписвала думите грешно, но фалшивите продукти може да имат една или повече грешки.
Ще трябва да погледнете и етикетите от вътрешната страна на тениската ви, които са отдолу. Nike обикновено има 2 или повече етикета, зашити заедно, докато фалшивите може да имат само един етикет.

2. Обувки Nike

Обувките Nike Air имат  текстура, която производителите на фалшификати не могат да имитират. Това е така, защото материалите, които използват, са различни, както и техните устройства. Така че при истинските обувки Nike ще забележите твърдост върху кожата, която ще липсва на фалшивите обувки.

Също така ще трябва да разгледате симетрията на обувките. Ако нещо изглежда асиметрично, тогава може да имате работа с фалшив продукт.

3. Дамски чанти Gucci

Първо, трябва да разгледате 2 Gs отпред на чантата си . Засечките на Gs трябва да изглеждат дълги и елегантни и да не са натрупани. Също така, заоблената част на G трябва да бъде идеална овална, а не заострена. Сега, ако логото изглежда замъглено, вероятно е фалшиво.


Погледнете внимателно шева, тъй като истинската чанта на Gucci ще има много равномерни шевове. Ако шевът на чантата ви изглежда неравномерен в някои части или шевът е различен от цвета на самата чанта, тогава трябва да приемете, че е фалшива.

 

4. Обувки Adidas Yeezy

Първо, трябва да проверите модела на вълната , който на оригиналните Yeezy трябва да е странично с неправилни вълни.
След това можете да проверите езика на обувките си. Езиците на оригиналните обувки Yeezy изглеждат по-криви , докато езиците на фалшивите изглеждат доста по-прави.
Проверете вътрешността на обувката и вижте дали иконата на Adidas е с еднакъв размер на всяка обувка. В някои случаи може да забележите, че размерът ин на всяка обувка се различава.
Трябва също да проверите шева от вътрешната страна, тъй като може да изглежда подозрително аматьорски.

5. Чанти Hermès

Първо проверете вътрешния кожен печат и вижте как са отпечатани буквите. Френският акцент върху буквата Е трябва да е много елегантен и да не е натрупан, както при фалшивите. Освен това буквите F и R в думата „Франция“ изглеждат така, сякаш са залепнали заедно, нещо, което никога не би се случило в истинска чанта на Hermès.


След това може да искате да проверите кожената дръжка на чантата си и да проверите шева. На автентична чанта залепването изглежда много по-елегантно. Напротив, шевовете на фалшивата чанта не са толкова елегантни и в някои области изглеждат по-дебели от оригиналната чанта.

6. Еспадрили Toms

Първото нещо, което трябва да  проверите, са стелките на вашите еспадрили. Ако могат да се свалят, тогава обувките ви вероятно са фалшификати, тъй като оригиналните стелки са зашити отдолу.
След това можете да преминете към задната част на обувката и да разгледате логото. В писмата на оригиналната марка са перфектно балансирани и се изправиха. Буквите на фалшивата марка обаче са заострени и небалансирани (забележете как буквата „О“ е странно оформена). Също така, шевовете около етикета изглеждат по-дебели на фалшивите.


Може също да искате да проверите страните на обувките, за да видите дали се вижда лепило. Една уважавана марка никога не би позволила нещо подобно да се случи, но копие вероятно ще има лепило от всички страни.

7. чанти

На първо място, фалшивите чанти Guess не са изработени от кожа, а от евтини синтетични материали. Можете да проверите това, като натиснете материала с пръст. Ако бръчките, които се създават, остават там и не изчезват, тогава това определено не е кожа.


След това трябва да  проверите подплатата на чантата . Оригиналните чанти Guess имат много забележима мека подплата, докато фалшивите понякога изобщо нямат подплата. И дори да го направят, то е много тънко, като хартия.


И накрая, можете да проверите метала на чантата си. Металните апликации на истинската дамска чанта Guess са здрави и лъскави с гладка повърхност. От друга страна, фалшификаторите използват по-евтин материал, който може да изглежда размазан и дори може да има ръбове или повърхностни следи.

8. Маратонки Balenciaga

Тези скоростни маратонки Balenciaga имат много разпознаваема неравност на петите си. Тази функция липсва при фалшификатите, тъй като структурата им е доста по-слаба.
Не само това, но предната част на обувката има много по-голяма извивка от оригиналната марка.
Освен това, ако проверите задната част на обувката, ще забележите, че името на марката не е центрирано добре. Освен това не всички букви имат еднакъв размер и височина, а някои изглеждат по-големи от други.

 

9. Дънки на Levi's

В дъгообразна дизайн на задните джобове на дънки Леви може да бъде само най-разпознаваема черта на марката. Това е или обикновена арка, или арка, която има формата на диамант в центъра на джоба. Тази функция обикновено се копира по забележимо грешен начин върху фалшиви дънки.


Също така, цветът на шева традиционно е оранжев на оригиналните дънки, докато много фалшиви ще използват бял конец.


Третият знак за фалшив чифт дънки на Levi's е червеният етикет на задния джоб. Оригиналната двойка има името "Levi's", изписано върху червения етикет, докато фалшивата двойка има обикновен червен етикет с буквата "R" върху него.

10. Обувки Fila

Ако погледнете буквата “F” на вашите обувки Fila , ще забележите, че има някаква нередност в шева. Това е напълно нормално за всички оригинални маратонки на Fila. Това, което не е нормално, е, когато буквата "F" е наистина заострена в горните 2 ръба . При фалшивите обувки тези ръбове почти докосват квадрата около логото, нещо, което не трябва да се случва.


След това забележете детайлите на капачката , особено дупките отпред. Трябва да има еднакво разстояние между всяка дупка, но ако това не е така, тогава вероятно сте купили фалшиви маратонки.
Освен това логото на задната пета може да е напълно различно. На оригиналните обувки това лого е същото като логото на езика. Въпреки това, на фалшиви обувки, думата „Fila“ може да бъде пришита върху друго парче кожа, което е червено и синьо.

 

Купували ли сте някога несъзнателно фалшив продукт? Как разбрахте, че не е истинска марка? Забележими ли бяха разликите или трябваше да попитате експерт?

Източник: www.zajenata.bg